Books

Tjitske Jansen

Het moest maar eens gaan sneeuwen

Mijn eerste ontwerpopdracht als zelfstandig grafisch ontwerper kreeg ik ooit van Uitgeverij Podium via Tjitske Jansen en resulteerde in de omslag voor haar eerste bundel Het moest maar eens gaan sneeuwen.

Kinderen, sprookjes en de liefde zorgen voor een ander besef van tijd. Deze terugkerende thema’s in Tjitskes gedichten vormden de keuze van het omslagbeeld.

Dutch poet Tjitske Jansen

My first assignment as a freelance graphic designer was the cover for dutch poet Tjitske Jansens first book Het moest maar eens gaan sneeuwen.

Kids, fairy tales and love, trigger a different awareness of time. Themes in Jansens poems which have lead to this cover.

Tjitske Jansen > Het moest maar eens gaan sneeuwen

Koerikoeloem

De tegelvloer op het omslag van Koerikoeloem zijn zowel een letterlijke illustratie van een herinnering van de auteur, maar zeggen ook alles over het repeterende karakter in dit werk.

Koerikoeloem

The tiles on the cover of Koerikoeloem depict both a personal memory of the author as illustrate the repetitive composition in this work of personal history.

Tjitske Jansen > Koerikoeloem

Tjitske Jansen & Jasper Le Clercq

Je hebt alles en je hebt mij biedt drie kwartier poëzie en muziek. De cd bevat werk uit o.a. haar bundels Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem. Jasper le Clercq componeerde muziek bij de teksten van Tjitske Jansen en begeleidt haar op viool en met geluidseffecten. Op haar beurt begeleidt Tjitske Jansen de muziek met haar stem. De cd is soms eenvoudig en verstild, dan weer uitgelaten.

Je hebt alles en je hebt mij contains fourtyfive minutes of poetry and music. Dutch musician Jasper le Clercq composed music for Tjitskes poetry and en accompanies her voice with soundeffects on violin. Tjitske, for her part accompanies de music with her voice.

Omslag

Je hebt alles en je hebt mij Titelpagina

Je hebt alles en je hebt mij 01

Je hebt alles en je hebt mij 03

Je hebt alles en je hebt mij 04

Je hebt alles en je hebt mij 05

Je hebt alles en je hebt mij > omslag achter

Zoals een Herdershond kan kijken

Bundel(hebbedinge)tje met een nog niet eerder gepubliceerd gedicht van Tjitske Jansen die lezers cadeau kregen bij een poëzie-abonnement van Uitgeverij (Podium).

Het boekje van 24 pagina’s heeft een omslag dat aan de buitenzijde bedrukt is en op twee plekken gestanst: op de voorzijde en op de flap, waardoor het silhouet van een herdershond ontstaat. Het geheel is voorzien van rode nietjes.

Zoals een Herdershond kan kijken

Published as a small giveaway to a poetry subscription.

This little book has 24 pages and consists of one poem. The cover is printed on the outside, has 2 diecuts and by folding it a shepherd dog appears.

Zoals een Herdershond kan kijken

Zoals een Herdershond kan kijken stans

Zoals een herdershond kan kijken omslag

Zoals een herdershond kan kijken titelpagina

Zoals een herdershond kan kijken binnenwerk

Zoals een herdershond kan kijken nietjes

Zoals een herdershond kan kijken achterzijde

Voor altijd voor het laatst

Zoals ook haar eerdere bundels heeft haar nieuwe boek, Voor altijd voor het laatst, een persoonlijke inslag, maar voor het eerst drukt Tjitske Jansen zich uit in proza.

Like her other titles, Voor altijd voor het laatst  also has a highly personal content, but for the first time, it is written in prose.

Voor altijd voor het laatst omslag

Voor altijd voor het laatst franse titel

Voor altijd voor het laatst opdracht

Voor altijd voor het laatst binnenwerk

Voor altijd voor het laatst binnenwerk 01

Voor altijd voor het laatst binnenwerk 02

<
>